discus

Je moet lef hebben om je hart te volgen

zondag 16 december 2018

Heb je ook wel eens dat je ineens beseft dat je in de verkeerde trein gestapt bent en niet meer weet waarom je überhaupt was ingestapt? Met andere woorden dat er ergens keuzes gemaakt zijn wat blijken niet jouw keuzes te zijn geweest, maar die van een ander? En nu?

Zolang het gaat over een verkeerd gekochte spijkerbroek of een restaurantje, dan valt de schade wel mee, maar als het bijvoorbeeld om studiekeuzes gaat, of een baan dan heeft dat enorme impact op je leven.

De keuze werd voor me gemaakt

Ik weet het nog maar al te goed: mijn broer was een ster in exacte vakken op de middelbare school. Een breed pakket moest ik dus ook kiezen, dat hield alle opties open. Natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde vond ik best leuk, maar ik kon de stof nauwelijks bevatten. Toch werd ik op een voetstuk gezet want ik was een VAN DE LOO. Ik had veel liever creatieve vakken en economie willen doen, echter, tekenen was geen eindexamenvak op onze school. Dus, alle keuzes waren voor mij gemaakt, in plaats van door mezelf. Dit had natuurlijk consequenties voor verdere studies.

Lef betekent hart

Lef komt oorspronkelijk uit het Hebreeuws en betekent 'hart': leven vanuit je hart dus; zijn wie je bent en dat vertalen in wat je doet! Pas toen ik in mijn eerste baan als trainee me in allerlei bochten moest wringen om in de aangemeten rol te passen, kwam het keiharde besef dat mijn passie ergens anders lag; namelijk trainen en mensen inzicht geven in dit soort processen.

Dit principe van lef hebben en je hart volgen is schitterend verwoord door Karin Bloemen:

En als uitsmijter kan het niet krachtiger dan de heren van JURK briljant hebben gezongen:

Als je weet wat je wilt
En je kan wat je denkt
En je doet wat je moet
Dan komt het allemaal goed

Wat zou jij doen als je je hart volgt? Geef je reactie hieronder!

Wil jij ook je LEF vergroten door beter persoonlijk leiderschap? L'eau'Z helpt je graag. Mail of bel me!

Wil je automatisch de blog LeauZse Kreten ontvangen? iedere 2 tot 3 weken komen ze automatisch mee in de nieuwsbrief. Dus schrijf je in hiernaast voor de nieuwsbrief!
Groet Mariken

Reageer en discussieer

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.