discus

Voel jij je bij veranderingen wel eens een gekookte kikker?

zondag 16 december 2018

Een wat? Nou kijk maar eens naar het volgende filmpje, dan 'praten' we zo verder.

Snelle veranderingen

Dit is idem dito met veranderingen bij jou, je team of je organisatie. Gaan veranderen van de een op de andere dag, plotseling en abrupt, dan willen we liefst niet mee, verzetten we ons vaak; weg van dat gekookte water. Het is overduidelijk een andere setting, waar je wel of niet voor kunt kiezen. Deze plotselinge verandering kunnen we goed waarnemen en we kunnen er dus acuut op anticiperen. Kun je je er nog niet aan conformeren en aanpassen ga je niet mee, wil je de verandering wel, dan kan je direct mee op de nieuwe stroom.

Het goede nieuws bij langzame veranderingen

Gaan echter veranderingen stapje voor stapje, dan kunnen we ons vaak veel gemakkelijker aanpassen, en vallen veranderingen niet zo rauw op ons dak. Je wordt meegenomen in het veranderproces en zonder overnight wijzigingen, acclematiseer je steeds mee. Er zou dus wat te zeggen zijn voor de langzame opwarmveranderingen.

Het slechte nieuws bij langzame veranderingen

Het slechte nieuws is dat vaak vervelende situaties ook zo opgebouwd worden. Langzaam wordt de 'temperatuur' opgevoerd. Bijvoorbeeld de sfeer in een team. Om het eerste gemene grapje over een collega wordt nog massaal gelachen, tot dat mensen tegen elkaar 'op gaan bieden' om de grofste grap waar anderen de dupe van zijn. Wie zegt dan nog stop? Waar zijn onze fatsoensnormen? Ergens gaandeweg zijn die overschreden, maar niemand weet meer wanneer.

Hetzelfde geldt ook met je motivatie. Bij een eerste tegenvaller, draai je je hoofd nog weg en doe je net of dit incident wellicht niet heeft plaatsgevonden. Maar wordt je keer op keer geraakt in je intrinsieke of extrinsieke motivatie of andere vormen van drijfveren als motor van je werkzaamheden, dan sta je ineens op een punt dat er geen greintje motivatie meer over is. Gedurende het proces kun je jezelf vaak nog lang voor de gek houden en doorgaan, maar ergens is de grens bereikt.

Rol van groepsdruk en omgevingsdruk

Groepsdruk of omgevingsdruk kan er in veel gevallen voor zorgen dat de metaforische kikker, langzaam wordt gekookt, zonder dat je het doorhebt, tot het vaak te laat is en het tij lastig is te keren.

Hoe red je je zonder stuntkikker? 

Acute veranderingen zie we gebeuren, maar sluipende veranderingen hebben we niet in de gaten, en voor dat we het weten, is het te laat. En in jouw geval …. is er dan geen 'stunt' kikker. Authentieke mensen gebruiken veel eerder dan bij 100%  hun voelsprieten om te evalueren of ze nog zichzelf zijn óf dat er veranderingen zijn in de omgeving die maken dat ze ander gedrag zijn gaan vertonen, wat ze liever niet willen. Jij bent je eigen graadmeter en kom niet in een pressurecooker!

Wil jij jouw graadmeter beter leren hanteren en aanvoelen wat veranderende omstandigheden met je doen? L'eau'Z helpt en prikkelt je daar graag bij!

Wil je automatisch de blog LeauZse Kreten ontvangen? iedere 3/4 weken komen ze automatisch mee in de nieuwsbrief. Dus schrijf je in hiernaast voor de nieuwsbrief!

 

Groet Mariken

Wat waren jouw (bijna) kikker-kookervaringen? Wat heb je er van geleerd?

Reageer en discussieer

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.