discus

Vorig jaar is de wereld niet vergaan, dus geen excuses meer!

zondag 16 december 2018

balk MP3De wereld is in 2012 niet vergaan, zoals de Maya’s hadden voorspelt. Het zou daarom zonde zijn als je deze kans, en het feit dat het nieuwe jaar is ingeluid, niet aangrijpt om ze te benutten en veranderingen aan te brengen, waardoor dromen werkelijkheid worden.

Hoe erg zou het zijn als je er eind 2013 achter komt dat je van alle goede voornemens en mooie doelen weinig bereikt hebt?

Hoe voelt dat? Wellicht praat je het rationeel gezien voor jezelf goed en kom je allerlei externe factoren of wat er allemaal tegen zat of dat je dit jaar de lat niet zo hoog had gelegd. Maar van binnen voel je verdriet, spijt, voel je je betrapt of een slappeling.

Verschuilen achter excuses kan niet meer!

Toch laten veel mensen mogelijke veranderingen voor wat ze zijn omdat ze geen heil zien in de wat de toekomst kan bieden op basis van ervaringen uit het verleden en ervaringen van anderen. Er komen excuses als “ik ben bijna 65, dus ambitie heeft geen zin meer” of ”de eeuwige jeugd bestaat niet, dus helaas pindakaas met die iets te dikke billen” of “geluk is niet voor iedereen weggelegd, het promotiebudget reikt dezer dagen niet tot de hemel” of “een hoog salaris kan ik toch niet verdienen, want ik heb niet de juiste competenties”.

Niets doen levert in ieder geval geen resultaat.

Of beter gezegd: het levert stilstand. En stilstand is in het huidige tempo van veranderingen overduidelijk achteruitgang.

Iedere verandering biedt juist kansen!

Zonde als je die onbenut laat. Als jij ze niet pakt, pakt iemand anders ze. Want ze zijn er, je moet ze alleen wel willen en durven zien.

Dat betekent wel lef hebben en doorzettingsvermogen tonen  om mogelijke weerstanden te overwinnen.

Want ja, als je je dromen gaat verwezenlijken of je goede voornemens gaat uitvoeren, zal dat niet zomaar van een leien dakje gaan. Lef en een sterke wil is nodig om steeds nieuwe dingen te proberen en te leren met focus op voortdurend verbeteren van prestaties om uiteindelijk je doelen te realiseren.

En ook al toon je lef en doorzettingsvermogen, is het nog geen garantie op het gewenste succes.

Het geplande succes ziet er namelijk in gedachte vaak anders uit dan het uiteindelijke resultaat. Soms als slap aftreksel van een ideaal geschetst beeld, maar vaker veel grootser en mooier dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Ik heb dus besloten voor 2013 de lat hoog te leggen

en een droom te verwezenlijken die ik al een tijd koester. Ik ga dit jaar een boek schrijven. Zo dat ei is gelegd. Nu aan het werk om dit doel ook in daden om te zetten!

De film LEF, uit 2012 met Viggo Maas is een mooi voorbeeld van lef hebben en waar het je heen leid.

Ik ben erg benieuwd naar jouw ultieme excuses om niet die stoute schoenen aan te trekken en lef te tonen om te zien wat het oplevert als je buiten je comfortzone gaat Of heb jij een geweldig succesverhaal doordat je lef en doorzettingsvermogen hebt getoond?

Wil jij leren uit jouw comfortzone te komen en meer lef te tonen? L’eau’Z helpt met een beproefde methode hoe je dat doet!

Groet

Mariken handtekening

Wil je automatisch de blog LeauZse Kreten ontvangen? Iedere 2 weken komen ze automatisch mee in het eZine Up2Date. Dus schrijf je hiernaast in voor de eZine en krijg het e-magazine EAU cadeau!

Reageer en discussieer

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.