discus

Waardering krijgen versus ook waardering voelen: 5 tips om dit verschil te slechten

woensdag 24 juli 2013

Waardering. Wie wil dat nu niet? Toch blijkt uit vele onderzoeken dat medewerkers in een organisatie zich niet voldoende gewaardeerd voelen. De vraag is of er ook geen waardering is!

bloemetje

Uit onderzoek van FNV Bontgenoten, onder 12.500 werknemers, blijkt dat collega’s elkaar wel steunen, maar dat er vanuit directie en management minder waardering wordt ervaren.(bron nu.nl)

Waardering is er vaak meer dan je denkt, maar vaak wil je die niet zien of komt die niet snel genoeg. We zijn te resultaatgericht hoewel op de weg er naar toe ook veel valt te leren en complimenten te oogsten zijn.

Het zit hem vaak niet in onwil dat men je niet wil waarderen, maar meer in het zien van de waardering. Hoe ervaar je meer waardering? Volg deze tips en stappen en je komt een stuk verder!

1. Geef eerst alvorens terug te verwachten: dus denk eerst aan de ander, alvorens aan jezelf te denken. Ik geloof ik de wet van geven en nemen en dat een investering in welke vorm dan ook terug komt. Zet zelf de eerste stap, verwacht niet dat de ander het doet: Zaai zelf, dan komt die oogst ook! Zeker in de steeds individualistischer wordende maatschappij is de behoefte aan aandacht en waardering alleen maar groter geworden. Niet alleen bij jou! Iedereen wil gehoord en gezien worden.

2. No more roddels en vooroordelen: Door gebrek aan waardering, ga je vaak klagen. Daarbij wordt degene van wie je te weinig waardering krijgt niet ontzien. Sterker nog: die is het mikpunt van jouw roddels en oordelen. De vraag is alleen of jij de situatie goed inschat. Je kijkt vanuit jouw gezichtspunt naar de situatie, waar vanuit je onvrede wellicht terecht is, maar wat is het vertrekpunt van de ander? Verplaats je in de ander, om daar achter te komen, alvorens je oordeel op tafel te gooien!

3. Waardeer jezelf meer: pas als je jezelf waardeert om wie je bent, kun je ook waardering ontvangen. Als jij jezelf leuk vindt, gaan anderen dat vanzelf ook vinden. Je straalt uit wat je vindt! Zorg er daarom voor dat je lekker in je vel zit dan kun je die waardering en complimenten binnen laten komen!

4. Luister beter naar de signalen die afgegeven worden: niet iedereen verpakt een compliment en een waardering zodanig met een mooie strik er om heen dat het ook duidelijk is, dat je het als compliment mag zien (bij kritiek idem dito). Omdat we niet zo goed zijn in complimenten geven (zie blog nieuwe hobby) doen we dat nogal onhandig en soms vaag. Soms worden waarderingen wel uitgesproken naar anderen, maar niet naar jou. (zie blog complimententegoed). Maar hoe onhandig soms gegeven, probeer er voor jezelf een compliment van te maken.

5. Kop boven het maaiveld: wil je waardering dan is goed niet meer goed genoeg. Ik hoor steeds vaker dat je wel uitzonderlijk moet presteren wil je een compliment ontvangen. De rest is ‘gewoon je werk’. Dus we moeten uit de comfortzone om te laten zien wat je in huis hebt! Niet alleen de goed ontwikkelde kanten, maar ook je kwetsbare!

Wat zijn jouw best practices aangaande het krijgen van meer waardering? Deel je tips!

Vriendelijke groet

Mariken handtekening

Is dit artikel interessant voor anderen? Deel dan dit artikel met je collega’s en vrienden door het via de sociale mediaknoppen te delen.

Reageer en discussieer

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.