discus

Weet jij hoe jouw motivatie werkt? Leer nu jouw motivatie-DNA kennen

zondag 16 december 2018

Heb jij dat ook? Ineens intens gemotiveerd om een bepaald project te trekken, maar na 2 maanden denk je: 'Waar ben ik aan begonnen, want vond ik hier zo leuk aan?' Alle motivatie lijkt weg te zijn. Of je bent doorgegroeid naar een leidinggevende rol want dat was wat je wilde. Maar eenmaal op die stoel, krab je je eens flink achter de oren. Is dit echt wat ik wil? Of kreeg je een salarisverhoging, maar zat je eerder op een echt gemeend compliment te wachten?

Motivatie komt en gaat, het is een soort golfbeweging. En natuurlijk is die te beïnvloeden, maar als je aan de verkeerde touwtjes trekt, richt je meer schade aan dan dat het effect genereert. Pas als je weet wat iemand motiveert, kun je ook gericht deze motivatie optimaliseren. Laten we motivatie dus eens even ontleden.

 

DNA van motivatie

Motivatie werkt bij iedereen anders. Wist je dat? Of dacht je dat bij iedereen op dezelfde manier gedreven wordt? Nee, verre van. Ik kreeg via een vriend het boek Motiveer! Van Tamara Lowe als tip, een bijzonder compleet boek over motivatie. Zij beschrijft dat iedereen een DNA van motivatie heeft en zo zicht geeft op hoe iedereen voorkeuren heeft in waar hij of zij zijn motivatie vandaan haalt. Het ene motivatiebron is niet beter dan het andere, het gewoon anders. De 3 aspecten van het DNA hebben nauwe relatie met elkaar en beïnvloeden elkaar dus ook.

De D staat voor Drives; Drijfveren

Drijfveren zijn interne krachten die ervoor zorgen dat je in actie komt en wil werken aan zijn passie. Binnen het model van Tamara Lowe zijn er 2 soorten drijfveren te benoemen. De drijfveer productie en de drijfveer connectie. De producent haalt zijn drijfveren uit taken, doelen, resultaten, winnen en presteren. Producenten krijgen vaak de kwaliteiten zelfverzekerd, vasthoudend en energiek toegedicht. Het zijn probleemoplossers en strategische denkers. Ze hebben niet zozeer anderen nodig om hun motivatie om te zetten in resultaten en doelstellingen. De Verbinder drijft op goede relaties en connecties met anderen, teamwork en ten diensten staan van anderen. Verbinders verbind men vaak met kwaliteiten als goede luistervaardigheden, vriendelijk, betrouwbaar en geliefd. De verbinder heeft juist die sociale omgeving nodig om tot prestaties te komen. Want alleen achter een computer is niet de omgeving voor succes.

De N staat voor Needs; behoeften

Behoeftes zorgen voor een gevoel van voldoening, maar zijn ook een voorwaarde om in beweging te komen. Ook hier kunnen we weer een tweedeling maken. Mensen met een stabiliteitsbehoefte en mensen met een variatiebehoefte. Mensen met een behoefte aan stabiliteit willen zekerheid, structuur, processen, procedures en regelmaat en doen alles liefst in een logische volgorde. Mensen met een behoefte aan variatie gedijen in chaos, verandering, pluk de dag, en laten komen wat er komt (en vertrouwen ook meer op het eigen kunnen om het voor elkaar te krijgen). Wellicht herken je het bij jezelf of bij een team dat je aanstuurt. De een heeft behoefte aan structuur van terugkerende werkzaamheden en de ander floreert bij de chaos en hectiek van de dag. Beide kunnen goede prestaties neerzetten, mits aan hun behoefte wordt voldaan.

De A staat voor Awards: beloningen

Ieder mens wil uiteindelijk ook beloond worden voor de inspanningen. Daarbij kan onderscheid gemaakt worden tussen intrinsieke en extrinsieke motivatie. Intrinsiek gemotiveerde mensen willen hun beloning ervaren doordat er oprechte persoonlijke erkenning is voor het in hun ogen waardevolle werk dat ze doen. Het is dus vooral een psychologische beloning. Extrinsiek gemotiveerde mensen willen hun beloning zien én willen dat anderen het ook zien. Het moet bijna letterlijk 'tastbaar' zijn. Deze beloning uit zich in geld, status, publieke erkenning, macht of bijvoorbeeld eigen kantoor.

En jij? Wat is jouw motivatie-DNA?

Waar ligt jouw voorkeur? Ben je meer een producent of meer een verbinder? Gedijt u beter in regelmaat of in verandering? Of wilt u intrinsiek of extrinsiek beloond worden? Reageer hieronder op het onderwerp. Ik ben benieuwd wat jou motiveert!

Dit jongetje is in ieder geval erg gemotiveerd! Snap je zijn motivatie-DNA?

 

Wil jij ook jouw motivatie-DNA eens onder de loep nemen? L'eau'Z helpt je graag. Mail of bel me!

Wil je automatisch de blog LeauZse Kreten ontvangen? iedere 2 tot 3 weken komen ze automatisch mee in de nieuwsbrief. Dus schrijf je in hiernaast voor de nieuwsbrief!
Groet Mariken

Reageer en discussieer

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.