discus

Welke roddel gaat er over jou? 3 tips om die te benutten

woensdag 26 juni 2013

Welk beeld hebben anderen van je? Klopt het stiekem in de kern of hebben mensen totaal verkeerd beeld van je? Hoe benut je deze kennis?

imago

Mensen hebben over het algemeen hun oordeel over een ander snel klaar. Ik ook. Door mijn opgebouwde referentiekaders plaats ik gebeurtenissen en mensen heel snel in hun hokje. Lekker overzichtelijk, maar o zo verraderlijk. Want eenmaal een denkbeeld gevormd, is het lastiger deze bij te stellen, ook al is het nodig.

Ik zie en merk maar al te vaak in de teams die ik begeleid dat de samenwerkingsproblemen ontstaan doordat beelden over elkaar zijn ontwikkeld en continu door de eigen beeldvorming worden bevestigd. Hierdoor mag je deze collega wel of juist niet. Als je de waarnemingen echter objectief zou bekijken, zou je ook tot andere conclusies kunnen komen. Maar om die switch te maken en je beeld en oordeel bij te stellen, is heel lastig. Zelfs als je eigenlijk nog niet zeker bent van je beeldvorming. Want bij twijfel over je opgebouwde beeld, zoek je vaak naar sociaal bewijs: wat hoor je anderen zeggen? Je filtert er die boodschap uit die vaak past in je eigen bestaande denkbeelden waardoor je je gesterkt voelt in je eigen oordeel: ”ik zit goed”.

Eenmaal een sterk opgebouwd beeld, vraagt dat continu om bevestiging die je ook vindt. Voor je het weet is er een beeld ontstaan dat eigenlijk totaal niet meer matcht met de werkelijkheid, maar er wel is. Als je het over bedrijven zou hebben, zou het imago totaal niet overeenkomen het de identiteit die het heeft en wil uitstralen. Als het over mensen gaat, kun je die vergelijking ook maken. Je hebt een bepaalde identiteit die je om zet naar een personal brand; de manier waarop je jezelf op de kaart wilt zetten. Je personal image is het beeld dat anderen daadwerkelijk van je hebben. Eenmaal een verkeerd imago als bedrijf, kan dodelijk zijn, denk nog maar eens terug aan Buckler bier.

Toch is imago lastig te grijpen. Om je branding goed tot uiting te laten komen, moet je eigenlijk weten welk beeld anderen echt van je hebben. De vraag is alleen hoe open en eerlijk anderen zijn om je dat te vertellen. Eerlijke feedback vragen op de man af kan alleen als de relatie onderling goed is of gelijkwaardig voelt. Maar menig collega voelt zich in een politiek arena zitten waar krachten werken die op eerlijkheid grote én negatieve impact hebben. Vaak wordt feedback dat mooi of cryptisch verpakt en aan jou om te ontcijferen wat er nu eigenlijk echt bedoeld wordt.

Waarom dan met zijn allen zo onduidelijk zijn? Blijkbaar heerst er een te onveilige situatie om open en eerlijk te zijn waardoor iedereen eigenlijk een soort slachtoffer is van de ontstane situatie.

Is dan nog wel hoop? 3 tips om roddels vóór je te laten werken. Het begint bij het je minder laten beïnvloeden door de meningen van anderen. Dit kan je al heel veel opleveren. Vaak denk je dat je een bepaald imago hebt en dat er op een bepaalde manier over je gesproken wordt, maar is dat in feite niet zo. Durven het te checken is dus een goed alternatief. In sommige situaties lijken deze twee opties niet te werken waardoor je niet van je niet ongewenste imago afkomt. Een andere omgeving is dan de enige oplossing. Maar zoek dus eerst de ruimte die er in de situatie is. Er is vaak meer mogelijk dan je op voorhand denkt.

Je beeld aanpassen van een ander vraagt lef. Zeker omdat je je beeld moet checken met degene die het betreft. Aangezien we dat vaak veel te spannend vinden, houden we het er bij en leven we voort met het oordeel dat we hebben geveld. Het gaat echter een eigen leven leiden als er op die manier OVER je wordt gesproken in plaats van MET.

Een veiligere opener omgeving waarin je mag zijn zoals je bent, zou geweldig zijn. Iedereen verdient zo’n werkplek.

Vraag: Hoe ga jij om met beelden over een ander en beelden van anderen over jou?

Vriendelijke groet

Mariken handtekening

Is dit artikel interessant voor anderen? Deel dan dit artikel met je collega’s en vrienden door het via de sociale mediaknoppen te delen.

Reageer en discussieer

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.