discus

Youtube als inspiratie- en leerkanaal

woensdag 14 mei 2014

Auteur: Mariken van de Loo

Dacht je enkele jaren geleden dat schoolboeken de belangrijkste kennisbronnen waren, inmiddels heeft internet die rol bijna overgenomen. Ook Youtube is als leerkanaal niet meer weg te denken. (Gratis) studeren via internet aan welke gerenommeerde universiteit ter wereld, een instrument leren bespelen, een goede doe-het-zelver worden: het is allemaal mogelijk via Youtube.


Youtube

Van de week (13-5-2014) zag ik bij ‘De Wereld Draait Door’ dat scholieren hun eindexamens succesvol maken met behulp van een geschiedenisleraar die zijn lesstof middels filmpjes verspreid. Hij heeft miljoenen hits! Klik op deze link van De Wereld Draaid Door of of klik op de link van Youtube als je zoekt op Joost van Oort alias JORTGeschiedenis.

Zij zijn niet de enige. Het internet, en youtube als goede zoekmachine, levert een bron aan informatie op. Ook ik maak bijna dagelijks gebruik van Youtube als informatiebron. Beeld zegt vaak zoveel meer dan woorden. Vandaar dat ik je nu ook graag wat kennis, inzichten en inspiratie geef van een leerkanaal waar ik dagelijks gebruik van maak.

Inspiratie over “Keuzes maken”

Het eerste filmpje gaat over keuzes maken. Hoe anders kan het leven lopen als je geen of verkeerde keuzes maakt.

Kennis over het “Perspectief van waarnemen”

Het tweede filmpje maakt je er bewust van hoe snel we situaties beoordelen en tegelijkertijd mensen ver-oordelen. Maar er zit altijd een andere kant aan een verhaal.

Lachen om “miscommunicatie”

Het derde filmpje gaat over een menselijke trek waar we allemaal wel eens last van hebben: we luisteren half en denken te snel de ander wel begrepen te hebben. Wanneer dat gebeurt, kan het leven rare wendingen nemen.

Leren over “aandacht”

Het vierde filmpje is een klassieker als het gaat om focus en aandacht. Zie je wel wat je moet zien?

Energie met “lef”

Het laatste filmpje vind ik een prachtig voorbeeld over de dunne scheidslijn tussen lef en laf, over doorzettingsvermogen én het niet aandurven.

Met ondernemende groet,

handtekening blauw

Mariken van de Loo

Wat is jouw favoriete filmpje?

Graag hoor ik welke filmpjes jou raken. Deel ze hieronder en laten we elkaar inspireren!

WAS DIT ARTIKEL WAARDEVOL EN INSPIREREND?

Elke 2 weken kun jij inspirerende artikelen rechtstreeks in je inbox ontvangen. Schrijf je rechtsboven in en ontvang het gratis ebook ‘In 3 stappen je toegevoegde waarde verzilveren’.

Reageer en discussieer

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.