Trainingsaanvragen L'eau'Z

Jouw organisatie wil het verschil maken

Je bent (HR-)manager, (team)leider of MT en je wilt een organisatie die de aanwezige potentiële kwaliteiten en vaardigheden van je professionals benut om hogere rendementen te behalen waarbij tegelijkertijd de professionals plezier hebben in hun werk en groeien en ontwikkelen binnen de groei en strategie van de organisatie.

Jouw organisatie wil medewerkers die het verschil maken

Om groei te realiseren, in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de markt én om innovatief te zijn, heb je als organisaties goede professionals nodig, die niet alleen hun vak verstaan, maar ook de persoonlijk skills hebben en deze weten in te zetten. Daarbij wil de organisatie geen speelballen die precies die kant op rollen die de organisatie aangeeft, maar juist sterspelers die weten welke rol ze kunnen pakken die ze het liefst hebben zodat de organisatie daar optimaal rendement uithaalt. Dan ontstaat er een win-win-situatie. Het lijkt zo eenvoudig, maar hoe kom je daar?

Jij wil het verschil maken

Organisaties zijn continu op zoek naar professionals die de juiste toegevoegde waarde kan bieden binnen het bedrijf. Alleen kennis en vaardigheden zijn ontoereikend. Je kennis en kunde moet altijd up to date zijn, anders verloopt je ‘houdbaarheidsdatum’ en ben je niet meer interessant voor de organisatie. Zorgen dat jij optimaal kan functioneren en ook nog goede match hebt met organisatiedoelstellingen, is de ultieme situatie. Hoe wordt je die professional en hoe komt jouw toegevoegde waarde tot zijn recht? L’eau’Z heeft daar verschillende interventies voor ontwikkeld.

L’eau’Zs antwoord

Ik help jou met concrete actiegerichte programma’s. Je leert precies wat je nodig hebt en past dat direct toe in je organisatie, team of bij jezelf. Ieder programma, of het nu een lezing, workshop of MD-traject is, het is interactief, reflectief, creatief en effectief. Afhankelijk van het traject biedt L’eau’Z blended learning trajecten aan. Het is lang niet bij alle onderwerpen en onderdelen van een traject noodzakelijk dat een trainer of adviseur fysiek aanwezig is. Digitaal leren levert tegens als voordeel op dat iedere deelnemer in zijn eigen tempo door de stof heen gaat. Afhankelijk van het gewenste doel kan nagedacht worden over een passende interventie.

Voor een betere beleving en volledige werking plaatst deze website cookies op uw computer. Meer weten? Bekijk onze cookiepolicy.